10.04.2018
ПРВИ ПОЗИВ: Међународни научни скуп “Балканско полуострво Јована Цвијића: Историјски извори и савремени трендови у друштвеној географији"

Изузетно нам је задовољство да Вас позовемо на Међународни научни скуп „Балканско полуострво Јована Цвијића: Историјски извори и савремени трендови у друштвеној географији“ која је посвећена стогодишњици од публиковања монографије „Балканско полуострво: друштвена географија“ на француском језику, од стране познатог српског географа Јована Цвијића у Паризу 1918. године. Конференција је предвиђена за научнике различитих профила (географе, историчаре, етнологе, социологе, демографе, антропологе, архитекте, итд.) како би се исказао значај Цвијићевих достигнућа и актуелност ове монографије у савременим истраживањима Балканског полуострва.

Више информација о теми, опцијама публиковања и рока за достављање радова можете пронаћи у Првом позиву за радове који се налази у прилогу.

Датум: 29-30. октобар 2018. године

Место: Тршић, Лозница, Србија

Организатори: Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Београд (Србија) и Центар за културу "Вук Караџић", Лозница (Србија)

Спонзори: Министарство образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије и Град Лозница