08.10.2019
Дани Јована Цвијића

Центар за културу "Вук Караџић" ће дан рођења великог српског научника Јована Цвијића обележити представљањем Дигиталне музејске поставке "Јован Цвијић". Приликом израде музејске поставке коришћена су документа из Архива Српске академије наука и уметности, где се налази заоставштина Јована Цвијића и Музеја града Београда, односно Музеја Јована Цвијића у оквиру којег се налазе оригинални предмети из куће коју је Јован Цвијић саградио 1905. године када је постао професор Универзитета у Београду и у којој је живео до своје смрти 1927. године. Аутор музејске поставке је мср Биљана Радичевић, географ у Центру за културу. Рецензију пројекта је написала др Ана Милановић Пешић, научни сарадник Географског института "Јован Цвијић" САНУ.
Представљање музејске поставке биће одржано у петак, 11. октобра 2019. године у 13 часова у Музеју Јадра. О музејској поставци ће говорити др Милан Радовановић, научни саветник и директор Географског института "Јован Цвијић" САНУ.
Пројекат израде Дигиталне музејске поставке "Јован Цвијић" је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.