15.10.2019
Књижевно вече са Слађаном Нином Перковић

        Центар за културу “Вук Караџић“ ће у сарадњи са шабачким Културним центром у четвртак 17. октобра 2019. године организовати разговор са књижевницом Слађаном Нином Перковић гошћом Лазине кућа за писце.

      Слађана Нина Перковић рођена је 1981. године у Бањалуци где је дипломирала новинарство. Након што је добила стипендију француске владе, завршила је постдипломске студије на Сорбони. Тренутно живи и ради у возовима и авионима на релацији Париз - Бањалука. „Кухање“ је њена прва књига. Реч је о збирци од дванаест прича, у којима су лагане женске теме на које нас упућују називи прича које су уствари својеврсна клопка за читаоце који веома брзо клизну у лудило и ужас наше стварности. Главне јунакиње ове књиге, између осталог, кувају ручак, пишу писма, фарбају косу, претерано пију, воде дневник, сањају да мужевима скувају главу. Оне припадају различитим генерација али све имају исти циљ - преобликовати стварност у којој су се нашле.

      Слађана Нина Перковић је гошћа Лазине Куће за писце која ће у наредне четири године угостити списатељице са простора нашег региона. Културни центар из Шапца покренуо је овај програм са циљем да се додатно осветли стваралаштво Лазе Лазаревића нашег чувеног приповедача, а гошће ове Куће за писце ће кроз своје приче тематизовати различите аспекте балканског патријархата.

       Сусрет са Слађаном Нином Перковић је у четвртак 17. октобра у 19 часова у Галерији „Мина Караџић“ у Вуковом дому културе.