Logo Centar za kulturu Loznica

Вуков дом културе

Вуков дом културе у Лозници освештан је и отворен 1937. године као објекат специфичне намене, што је резултирало карактеристичном основом. Декоративно обрађена улична фасада има симетрично решење, са репрезентативним степеништем испред. Цела улична фасада је уоквирена јако наглашеним степенастим пиластрима.
Вуков дом културе је зграда под заштитом државе.

Од свог настанка до данас Вуков дом култре је једина зграда ове намене у Лозници. Вуков дом има салу од 320 места у којој се одвија богат позоришни програм чији организатор је Центар за културу. Редовно на позоришном репертоару су представе професионалних позоришта из Београда, Новог Сада, Крушевца, Зајачара, Кикинде, Бања Луке и других градов Србије и Републике Српске. 

Поред редовног позоришног програма у Вуковом дому културе ради биоскоп који приказује континуирано на редовном биоскопском репертоару филмове домаће и стране продукције. У редовне активности Центра за културу спадају књижевни програми који су намењени публици различитих интересовања и узраста. 

У Галерији „Мина Караџић“ одржавају се ликовне изложбе најспрестижнијих ликовних стваралаца данас. 
Повремено се у Вуковом дому културе у организацији Центра за културу одвијају и радионице различитог типа: психолошке, књижевне, еколошке, ради и балетски студио. Центар за културу „Вук Караџић“ организатор је и Општинске смотре рецитатора.

У Вуковом дому културе одвијају се и све активности КУД „Караџић“.