03.09.2020
Биоскопски репертоар
У БИОСКОПУ ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ „ВУК КАРАЏИЋ“
8 – 9. 9. 2020.
После шестомесечне паузе, узроковане епидемијом коронавируса Биоскоп Центра за културу „Вук Караџић“ поново ће отворити своја врата посетиоцима 8. септембра. Посетиоци ће заузимати свако друго седиште у сваком другом реду изузев парова и породица које ће моћи да седе заједно. Посетиоци су обавезни да носе маске и поштују све епидемиолошке мере.
 
НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА О ЏИНОВСКОЈ КРУШКИ
У Солбију живот мирно протиче све док Мичо и Себастијан не пронађу поруку у боци поред луке. Боца је од несталог градоначелника Солбија са поруком да се налази на мистериозном острву и да је пронашао нешто важно. Мичо и Себастијан се морају отиснути на велико путовање да помогну у спасвању градоначелника и врате га кући, успут откривају нешто што ће донети велику радост граду Солбију.
Режија: Амели Незби Фик, Јирген Лердом, Ајнстајн Липски
Филм је синхронизован на српски језик.
Уторак и среда, 8. и 9. септембра 2020, у 18.00 часова
 
ГРЕХ
Прича о животу ренесанског вајара Микеланђела Буонаротија. Савременици га сматрају генијем, док он живи у сиромаштву, исцрпљен борбом да заврши радове на своду Сикстинске капеле. Након смрти папе Јулијуса II, његовог заштитника и поглавара племићке породице Дела Ровера, Микеланђело постаје опседнут проналаском најквалитетнијег мермера како би довршио папину гробницу. Оданост уметника бива упитна, када је за папу постављен Лав X из супарничке породице Медичи, који му нуди уносну нову поруџбину – фасаду базилике Сан Лоренцо.
Редитељ Андреј Кончаловски
Глумци: Алберто Тестон, Орсо Марија Гверини, Јакоб Дил, Франческо Гаудијело
Уторак и среда, 8. и 9. септембра 2020, у 20.00 часова