13.05.2021
Музеји за 10
 
Центар за културу "Вук Караџић" Лозница део је манифестације "Музеји за 10". Програм манифестације је почео у среду, 12. маја 2021. године представљањем презентације „Музеји језика – Простори за стварање богатије будућности“, аутора Ане Чугуровић, кусотса етнолога/антрополога у Центру за културу и отварањем изложбе фотографија „Створене да сведоче – фотографије доктора Аријуса ван Тинховена са балканских ратишта 1912-1916“ аутора др Владимир Кривошејев, музејског саветника – историчара у Народном музеју у Ваљеву.
Манифестација траје наредних седам дана. Позивамо вас да посетите сталне музејске поставке у Знаменитом месту Тршић, Музеју Јадра, Сталној поставци слика Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић и Знаменитом месту Текериш.
Такође, доступни су и наши дигитални садржаји као што су: Апликација интерактивног мултимедијалног водича (www.guide2.app/museum-stories) и Дигитална музејска поставка о животу и раду српског научника Јована Цвијића (http://jovancvijic.ckvkaradzic.org.rs).
У оквиру манифестације „Музеји за 10“ биће обележена и 17. Европска ноћ музеја. Овај програм биће одржан у суботу, 15.5.2021. године. Радно време у објектима Музеја Јадра и Сталне поставке слика Миће Поповића и Вере Божичковић током Европске ноћи музеја биће од 17 до 22 часа.